Deze naaldvilt pompoen is TE schattig. Dit is hoe je hem maakt!

De herfst hangt in de lucht en ik kan niet anders dan de gezellige sfeer die daarbij hoort omarmen. Een van mijn favoriete naaldviltprojecten in dit seizoen is het maken van pompoentjes. Ik gebruik graag Corriedale-wol, met name mijn favoriete kleur groen: Bode. Een mengsel van donker en licht groen waardoor het een natuurlijke uitstraling heeft. Vandaag laat ik mijn methode zien voor het vilten van pompoenen met een pijpenrager als basis, waardoor het een stevige en gedefinieerde vorm krijgt.

wol set voor pompoen naaldvilten
Je vindt de set met benodigdheden hier! 

Je kunt de video-tutorial hieronder bekijken, maar ik heb de stappen ook uitgeschreven voor degenen die liever op hun eigen tempo willen volgen.

Stap-voor-stap pompoen vilten

  • Stap 1 : Begin met een pijpenrager van 15 cm. Vorm er een cirkel van met een steel die aan één kant uitsteekt. Als je een grotere pompoen wilt, draai dan twee pijpenragers in elkaar voor extra lengte en stevigheid.

    pijpenrager voor naaldvilten
  • Stap 2 : Gebruik gekaarde Corriedale wol in de kleur Bode (of een groene kleur naar keuze) en wikkel de wol om de steel van de pompoen. Begin met een klein stukje wol, leg het tegen de pijpenrager en wikkel het strak. Zorg ervoor dat de lagen gelijkmatig en stevig zijn door het met je naald op de draad te vilten.

    begin van een viltpompoen
  • Stap 3 : Wikkel nu de gekaarde oranje Corriedale wol om het ronde deel van het frame. Vilt het binnenste deel grondig om een ​​afgeplatte pompoenvorm te creëren.

    stap in het maken van pompoen naaldvilten
  • Stap 4 : Voeg meer oranje wol toe aan beide platte kanten van de pompoen en vorm geleidelijk een rondere vorm.

    oranje pompoen naaldvilt
  • Stap 5 : Duw de stengel lichtjes naar beneden en vilt de omringende wol naar binnen. Voeg groene wol toe rond de basis van de stengel om een ​​kroon te creëren.

    pompoen stengel vilten
  • Stap 6 : Draai een klein touwtje van oranje wol tussen je vingers en bevestig het aan de bovenkant van de pompoen. Houd het op zijn plaats, trek het door de pompoen en maak het vast aan de onderkant. Herhaal dit totdat je de bekende pompoenrichels hebt bereikt.

    kleine naaldvilt pompoen
  • Stap 7 : Voeg ten slotte de ogen toe! Ik gebruik graag 3 mm kralen voor een speels tintje. Bevestig ze met zwart draad en trek de draad door het vilt zodat de kralen lichtjes in de pompoen zinken voor een schattiger uiterlijk.

    schattige vilten pompoen glimlachend

Iedere vilter heeft zijn eigen manier van creëren, en naarmate je meer ervaring krijgt met naaldvilten, zul je je eigen methode voor het vormen en detailleren vinden. Bekijk de video:

 

 

Terug naar blog