Naaldvilt een cactus – Geen groene vingers vereist!

Heb jij - net als ik🤪-  geen groene vingers, maar wil je toch een plant om mee te kletsen? Dan is dit jouw perfecte naaldviltproject! Het maken van een naaldviltcactus is niet alleen een schattig en eenvoudig project, maar ook ideaal voor beginners. In deze blog begeleid ik je stap voor stap door het proces en deel ik tips voor het maken van een eenvoudige naaldvilt cactus!

naaldvilt van lady cactus

Wat je nodig hebt en hoe je je mini naaldvilt cactus maakt

Eerst laat ik je zien wat je nodig hebt om deze mini-cactus te maken en dan begeleid ik je stap voor stap door het proces. Als je nog nooit naaldvilten hebt geprobeerd en niet weet waar je moet beginnen, is dit een leuk projectje voor jou. Het is ook een leuke optie voor kinderen van ongeveer 10 jaar en ouder!

Benodigde materialen voor uw mini naaldviltcactus

  1. Pijpenragers
  2. Gekaarde Corriedale-wol in de kleuren Bode en Bear
  3. Ogen (3mm)
  4. Een klein terracotta potje

 

Om het nog makkelijker te maken, heb ik een kleine kit samengesteld die al deze materialen bevat. Je kunt het mini cactus-voorraadpakket hier vinden , waarmee je aan de slag kunt met dit leuke project zonder dat je alles apart hoeft te verzamelen.

Stapsgewijze handleiding voor het maken van uw naaldviltcactus

Stap 1

Buig de eerste pijpenrager : Buig de eerste pijpenrager doormidden. Draai de onderkant in elkaar en houd de bovenkant rond.

naaldvilt cactus stap 1

Stap 2

Voeg de tweede pijpenrager toe : Plaats de tweede pijpenrager plat onder de eerste. Wikkel de pijpenrager in één richting om de binnenkant. Doe hetzelfde voor de andere kant. Je hebt nu twee armen.
cactus stap 2
cactus stap 3
cactus stap 4
stap 3
Wikkel de basis met bruine wol : Wikkel bruine wol om de basis - onderkant- van de pijpenragers. Voeg kleine hoeveelheden wol toe en naaldvilt het op zijn plaats totdat je een vorm krijgt die lijkt op een kleine pot. Controleer regelmatig of je cactus goed 
rechtop past in de pot.
naaldvilt cactus stap 6
Naaldvilt cactus stap 7

stap 4

Wikkel de armen met groene wol : Neem een ​​streng groene wol en houd deze vast als een lint. Wikkel deze om de armen. Na het wikkelen kan je een dunne laag lijm over de armen aanbrengen om de wol vast te zetten.
Naaldvilt cactus stap 8
Naaldvilt cactus stap 9

Stap 5

Wikkel het lichaam van de cactus : Wikkel de groene wol strak en plat om de pijpenragers. Naaldvilt het helemaal plat. Rol een strook groene wol op en bevestig het aan beide kanten van de cactus, vilt het op zijn plaats om een ​​buisvorm te vormen. Wikkel nog een laag dunne wol om de cactus voor een gladde afwerking.
naaldvilt cactus stap 10
naaldvilt cactus stap 12
naaldvilt cactus stap 13

Stap 6

Bevestig de ogen en de glimlach : Naai de ogen vast en voeg er een kleine glimlach onder toe.
Naaldvilt cactus afgewerkt
Ik hoop dat je het net zo leuk vond om je mini naaldviltcactus te maken als ik! Ik zou het geweldig vinden om je afgemaakte cactussen te zien, dus deel je creaties en eventuele vragen die je hebt gerust in de reacties hieronder. Als je dit project leuk vond en zelf aan de slag wilt, vergeet dan niet om het pakket met benodigdheden te bekijken dat ik heb samengesteld. Het bevat alles wat je nodig hebt om je cactus tot leven te brengen. Veel plezier met vilten!
Terug naar blog